top of page
BACKGROUND_page-0001.jpg
image0.png

CVR: 42701165

HVAD ER DET UNIKKE VED DETTE SYSTEM?

​Karaikudi S. Subramanian har udviklet metodelæren COMET, som er et akronym for “Correlated Objective Music Education and Training”. Dette er en tværfaglig metodelære, der kombinerer diverse kunstneriske midler egnet til både nybegyndere og professionelle musikere. COMET er desuden kendt for at “krydse” kulturer og musikgenrer, hvilket har gjort det muligt for musikere og elever, med anden musikalsk baggrund, at forstå og lære sydindisk musik. COMET er handlingsorienteret og forbinder de traditionelle, moderne samt globale værdier i musikuddannelse. COMET forbinder det gamle og det nye ved at nutidiggøre og opbygge kapaciteten til at kombinere de kreative midler i musik, dans, teater, sprog, yoga og kultur.

 1. Indisk musik er hidtil blevet undervist og lært gennem gurukula-metoden. Gurukulavasam er den traditionelle undervisnings- samt læringsmetode for indiske kunstarter, hvor eleven bor med læreren (guru) og herved udvikler sine musikalske færdigheder ved langsomt at imitere sin guru nøje samt absorbere alt det, der sker omkring én i læringsmiljøet. COMET-læringsmetoden udviklet af Professor KSS er et velafprøvet alternativ til gurukula-måden og kombinerer det bedste af gurukula-metoden samt den moderne institutionelle metode. Endvidere lever COMET-læringsmetoden op til de institutionelle standarder verden over.

 2. COMET-musikpædagogikken udforsker de universelle aspekter af indisk musik, hvilket gør den kompatibel med ethvert system i den globale musikuddannelse. Dette gør det muligt for udøvere af vestlig musik med interesse for komposition og improvisation at gøre brug af dette system for at forbedre deres musikalske færdigheder.

 3. COMET omfatter kursusmaterialer rettet til forskellige indiske kunstformer, herunder dans, teater mm.

 4. Pensum er omfattende og udviklet til at introducere musik for børn fra 3-årsalderen og opefter.

 5. COMET-materialer kan anvendes til terapeutiske formål til at hjælpe eleven med at udvikle musikalske færdigheder og lignende kreative aktiviteter.

 6. COMET giver eleven kapacitet til 'self-learning' (selv-undervisning) gennem følgende principper, som er integreret i læringsmetoden:

  1. 'Learn to learn' (lær at lære)

  2. 'Learn to teach' (lær at undervise)

  3. 'Creative learning' (kreativ læring)

bottom of page